na poprawę odporności

Obecnie panuje w naszym kraju sezon grypowy. Na ulicach, w środkach komunikacji miejskiej i w pracy otaczają nas przeziębieni ludzie. Co zrobić, żeby nie poddać się chorobie i przetrwać w dobrym zdrowiu aż do wiosny? Nie musimy od razu chodzić do lekarza, pomyślmy o domowych sposobach na leczenie i poprawę odporności. Powinniśmy zadbać, żeby w naszej diecie nie zabrakło podstawowych witamin i mikroelementów. Rozważmy suplementację tranem z dorsza lub z rekina. Codziennie starajmy się pić napar z imbiru (pokrójmy kawałek korzenia imbiru na plasterki, zalejmy gorącą wodą.

 

Gdy trochę przestygnie dodajmy sok z połówki cytryny i odrobinę miodu do smaku). Imbir ma działanie antybakteryjne i silnie rozgrzewające, więc świetnie sprawdzi się w sezonie grypowym. Pamiętajmy też oczywiście, żeby ciepło się ubierać. Zadbajmy o to aby było nam ciepło, ale żebyśmy się nie przegrzewali. Zawsze o tej porze roku nośmy szalik i czapkę. Najlepiej wykonane z naturalnych materiałów. Zapewnią nam ciepło, a mimo to nasza skóra będzie mogła w nich oddychać.

Komentarze są zamknięte.


Szukaj
Tagi